IeSF 10. Espor Dünya Şampiyonası, 3 gün süren karşılaşmaların ardından sona erdi.
League of Legends
5 yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Güney Kore, Makau karşısında bir kez daha şampiyonluğa uzandı.
İki takım grup aşamasına aynı grupta başlamıştı. Güney Kore, Makau, İtalya ve Sri Lanka’nın bulunduğu gruptan Güney Kore birinci; Makau ise ikinci çıkmıştı. Güney Kore final yolunda Finlandiya ve Tayvan’ı yenerken, Makau tarafı İsrail ve Mısır’ı geçmişti.
Final serisinde, ilk iki karşılaşma Güney Kore’nin ezici üstünlüğüyle geçti. Serinin üçüncü karşılaşmasında orta koridor oyuncusu Sit “Chong” Chong Fai yaşam belirtisi gösterdi. Makau, erken oyunda ezici bir üstünlük eline geçirmesine rağmen maçı kapatmayı başarmadı ve Güney Kore altıncı kez üst üste şampiyon oldu.
League of Legends branşında üçüncülüğü, Mısır’ı yenmeyi başaran Tayvan aldı.
Counter-Strike: Global Offensive
CS:GO finalinde sırasıyla Sırbistan, Portekiz ve Romanya’yı geçen Finlandiya ile Japonya; Avusturalya ve Tayland’ı geçen İsveç karşılaştı. İki İskandinav ülkesinin mücadelesinde kazanan Finlandiya oldu. Üçüncülüğü ise Tayland’ı mağlup eden Romanya aldı.
Tekken 7
Tekken 7 finalinde sırasıyla Tunus, Avustralya ve Hindistan’ı eleyen Suudi Arabistan ile Sırbistan; Filipinler ve Güney Kore’yi eleyen Japonya karşılaştı. Çekişmeli gerçekleşen karşılaşmayı Suudi Arabistan temsilcisi kazandı. Üçüncülük karşılaşmasında ise Güney Kore, Hindistan’ı 5-3 yendi.